DEVA BLOESEM REMEDIES

DEVA is in Frankrijk en ook ver daarbuiten een bekende op het gebied van bloesem remedies, ze is opgericht in 1986 en is gevestigd in de prachtige Franse Alpen, in de Vercors. Dit is een plek waar de natuurgeesten nog aanwezig zijn. Er bloeit een overvloed aan prachtige wilde bloemen, veel van de bloemen waar door DEVA remedies van gemaakt worden groeien op het eigen terrein. Ze maken gebruik van bloemen die groeien op ongerepte wilde plaatsen of in de eigen biologisch-dynamische tuinen. Ze gebruiken de oorspronkelijke zonne-infusie methode, zoals geleerd door Dr. Edward Bach, waarbij een hoog niveau van zuiverheid en kwaliteit wordt gehandhaafd in alle fases van het maakproces van de remedie. In de natuur gebruiken ze de plantensoorten die zich goed hebben aangepast aan hun omgeving en die daardoor in staat zijn om al hun subtiele kwaliteiten volledig tot uitdrukking te brengen. Alle DEVA bloesem remedies zijn natuurlijke producten, verkocht in flesjes die afzonderlijk met de hand gepotentiëerd zijn.

        


De DEVA bloesem remedies.

DEVA bloesem remedies zijn vloeibare, gepotentiëerde preparaten van planten, die het positieve energie patroon van een bepaalde bloem bevatten. Elke bloem heeft een eigen positief energie patroon, dat te maken heeft met een bepaalde fysieke, mentale, emotionele of spirituele onevenwichtigheid. Van elke bloesem remedie is bekend welke specifieke kwaliteit ze bevat. Deze kwaliteit is de uitdrukking van het groei- en bloeiproces, eigen aan de bepaalde bloemsoort die gebruikt wordt. Bloesem remedies zijn een bron van evenwicht en welzijn. Ze helpen ons om emotionele blokkades, beperkende geestelijke houdingen en gedragspatronen te identificeren, te begrijpen en te transformeren. Deze patronen zijn verantwoordelijk voor veel van onze spanningen en ziektes en ze verhinderen de verdere ontwikkeling van onze mogelijkheden. DEVA bloesem remedies worden geprepareerd van gezonde bloemen, die op het toppunt van hun bloei, in een schaal met zuiver bronwater worden geplaatst. Deze schaal wordt dan gepotentiëerd door ze verschillende uren in de openlucht, in de zon te laten staan. De hieruit ontstane moederremedie wordt dan geconserveerd met alcohol (biologische cognac) en verdund voor inwendig en uitwendig gebruik.

Het gebruik van de DEVA bloesem remedies.

DEVA bloesem remedies zijn niet alleen heel effectief maar ook erg veilig om te gebruiken door mensen en dieren van alle leeftijden. In acute situaties of voor het gemak worden enkele keren per dag direct vanuit het pipetflesje drie druppels onder de tong ingenomen of je kunt ze ook innemen met een beetje water. Normaal neem je de remedies vier keer per dag in gedurende een periode van tien dagen (in een 10 ml flesje met verdunning) of een periode van vier weken (in een 30 ml flesje met verdunning). In noodgevallen of crisissituaties kan voor kortere tijd een hogere dosering voorgeschreven worden. De kracht of het effect wordt niet versterkt door meer druppels in één keer in te nemen, maar door de frequentie te verhogen. Regelmatig gebruik van de bloesem remedies versterkt de kracht van hun werking. DEVA bloesem remedies kunnen ook uitwendig gebruikt worden en toegevoegd worden aan crèmes, oliën en het badwater. DEVA bloesem remedies passen bij elke levensstijl en bij elk ander gezondheidsprogramma. Ze worden niet beïnvloed door andere behandelwijzen en beïnvloeden die ook niet. U bewaart ze het beste op een koele, donkere plaats en niet in de buurt van giftige substanties.Alle Deva remedie flesjes bevatten het stockniveau (geconcentreerd) en zijn zowel los verkrijgbaar, als in een 10 of 30 ml. set.


Agrimony (Agrimonia eupatoria)
Agrimonie. Vrede, rust. Naar buiten toe joviaal, vrolijk en zonder klagen, maar verbergt onrust en zorgen achter een zorgeloos masker.

Aspen (Populus tremula)
Esp. Vertrouwen om het onbekende aan te gaan. Voor angsten van onbekende oorsprong. Vage, irrationele, onverklaarbare en plotselinge onrust, angst om te gaan slapen en angst voor dromen.

Beech (Fagus sylvatica)
Beuk. Tolerantie, liefdevol accepteren van het leven. Voor degenen die kritisch, ontevreden, lichtgeraakt zijn. Altijd de onvolkomenheid, de negatieve kant van dingen zien.

Centaury (Centaurium erytherae)
Duizendguldenkruid. De innerlijke kracht om “nee” te zeggen als het nodig is. Voor degenen die timide, rustig, aardig, vriendelijk, vormelijk zijn en erop uit zijn om te behagen. Een zwakke wil, onderdanig en gemakkelijk te domineren.

Cerato (Ceratostigma willmottiana)
Loodkruid. Het vertrouwen om te geloven in je eigen intuïtie en waarheid. Bij een zwakke wil, niet opkomen voor je overtuigingen. Twijfel aan je eigen mogelijkheden, altijd raad vragen aan anderen.

Cherry Plum (Prunus cerasifera)
Kerspruim. Kalmte, evenwicht, controle over jezelf. Tegen wanhoop, angst voor controleverlies, zenuwinzinking, dwangmatige en destructieve neigingen.

Chestnut Bud (Aesculus hippocas)
Knop v.d. Paarde-kastanje. Leren van je ervaringen. Als je niet leert van je ervaringen en steeds opnieuw dezelfde fouten blijft maken. Slechte observatie van het leven.

Chicory (Chicorium intybus)
Cichorei. Zorg en liefde voor al het leven uitdrukken, edelmoedigheid. Liefde uitdrukken door bezitterig, veeleisend en hulpbehoevend te zijn. Teveel op jezelf gericht zijn en aandacht vragen door negatief gedrag.

Clematis (Clematis vitalba)
Bosrank. Aanwezig zijn, persoonlijkheid. Voor mensen die dagdromen, niet aanwezig zijn, slaperig zijn, niet opletten, in beslag genomen worden door gedachten en fantasieën. Voor degenen die geen interesse hebben in het heden.

Crab Apple (Malus sylvestris)
Appel. Schoonmaak, een gevoel van zuiverheid. Voor degenen die zich niet schoon, besmet, verontreinigd voelen en geobsedeerd zijn door onvolkomenheid.

Elm (Ulmus procera)
Veldiep. De kracht en overtuiging om je taken af te maken. Voor mensen die zeer bekwaam zijn maar die overweldigd worden door verantwoordelijkheden. Je niet in staat voelen om alles wat je nog moet doen onder ogen te zien.

Gentian (Gentiana amarella)
Gentiaan. Vertrouwen, doorzettingsvermogen. Voor degenen die snel ontmoedigd zijn, depressief worden en moedeloos. Bij twijfels en gebrek aan vertrouwen, melancholie, scepticisme en teleurstelling.

Gorse (Ulex europaeus)
Gaspeldoorn. Hoop en optimisme. Tegen wanhoop, hopeloosheid, chronische depressie, berusting en ontmoediging.

Heather (Calluna vulgaris)
Struikheide. Innerlijke rust. Voor mensen die overbezorgd zijn over hun eigen leven en hun problemen en die daarbij zeer spraakzaam zijn. Ze bespreken hun zaken dwangmatig met iedereen en kunnen er niet tegen om alleen te zijn.

Holly (Ilex aquifolium)
Hulst. Liefde voelen, een open hart hebben, vertrouwen dat er voor ieder genoeg is in het universum. Voor alle sterk negatieve gemoedstoestanden: kwaadheid, jaloersheid, verbittering, afgunst, woede, achterdocht, wraakgevoelens, haat, gewelddadigheid, een slecht humeur, ergernis, egoïsme.

Honeysuckle (Lonicera caprifolium)
Kamperfoelie. Betrokkenheid bij het heden. Bij nostalgie, heimwee, emotioneel gehecht zijn aan het verleden. Voor mensen die teren op hun herinneringen, die willen ontsnappen aan het heden door een geromantiseerde kijk op het verleden.

Hornbeam (Carpinus betula)
Haagbeuk. Kracht, betrokken zijn bij de taken in je leven. Bij een tijdelijke staat van mentale / fysieke vermoeidheid. Wanneer een gebrek aan energie de oorzaak is van een verlies aan interesse, vermoeidheid en het onvermogen om je dagelijkse taken onder ogen te zien.

Impatiens (Impatiens glandulifera)
Reuzenbalsemien. Geduld, acceptatie. Voor degenen die ongeduldig, lichtgeraakt, impulsief en onbezonnen zijn. Ze vinden het moeilijk om met de stroom van de tijd mee te gaan en lopen vooruit op de gebeurtenissen.

Larch (Larix decidua)
Lariks. Zelfvertrouwen, creativiteit. Gebrek aan vertrouwen, verwachten te zullen falen. Voor degenen die aarzelen en uitstellen, die gemakkelijk bezwijken en zich minderwaardig voelen.

Mimulus (Mimulus guttatus)
Maskerbloem. Moed. Bekende angsten uit het alledaagse leven (voor water, het donker, dieren, ziekte, pijn, alleen zijn, voor andere mensen...). Voor nerveuze en schuchtere mensen.

Mustard (Sinapis arvensis)
Herik. Gemoedsrust, plezier. Tegen depressie die ontstaat zonder duidelijke reden en vanuit een onbekende oorzaak. Zwaarmoedigheid, diep verdriet, melancholie. Voor mensen die voelen dat ze lijden onder de steeds terugkerende kwelling van een noodlottig gesternte.

Oak (Quercus robur)
Eik. Evenwichtige kracht, je beperkingen accepteren. Voor sterke, betrouwbare, geduldige, verantwoordelijke mensen die grote lasten dragen zonder te klagen, die doorzetten ondanks tegenslag en die nooit de hoop opgeven.

Olive (Olea europaea)
Olijf. Grote energie en vitaliteit. Voor mensen die lijden aan complete uitputting, die hun energiereserves hebben uitgeput zodat ze geen kracht meer hebben. Te gebruiken na langere ziekte, of nadat je langere tijd te veel gewerkt of veel gepiekerd hebt.

Pine (Pinus sylvestris)
Den. Zelf acceptatie. Voor zelfverwijt, schuldgevoelens, zelfkritiek en zelfveroordeling. Voor degenen die zichzelf niet kunnen accepteren.

Red Chestnut (Aesculus carnea)
Rode Kastanje. Vertrouwen in het leven. Voor mensen die zich snel ongerust maken over andere mensen. Van tevoren problemen verwachten en je het ergste voorstellen, jouw onrust projecteren.

Rock Rose (Helianthemum nummularium)
Zonneroos. Moed en innerlijke vrede bij grote uitdagingen. Voor noodgevallen, plotselinge ziekte of ongelukken. Voor diepe angst, dreiging, paniek, hysterie. Wanneer je geen hoop meer hebt of wanneer het slechte en negatieve erg dichtbij komt.

Rock Water ( )
Bronwater. Ontvankelijkheid, soepelheid. Wanneer je erg streng bent, jezelf onderdrukt en een starre houding hebt naar het leven. Voor de idealisten die de obsessie niet kunnen zien die hen domineert.

Scleranthus (Scleranthus annuus)
Hardbloem. Besluitvaardigheid, innerlijke vastberadenheid. Voor mensen die geen beslissing kunnen nemen, die niet kunnen kiezen tussen twee zaken. Veranderlijk zijn en besluiteloos, aarzelend, wispelturig; neigen tot onbetrouwbaarheid.

Star of Bethlehem (Ornithogalum umbellatum)
Vogelmelk. Verzachtend, innerlijke vrede. Shock, verdriet, leed. Voor degenen die troost en steun nodig hebben. Helpt om de gevolgen van een shock uit het verleden of het heden te neutraliseren, zelfs van de shock van de geboorte.

Sweet Chestnut (Castanea sativa)
Tamme Kastanje. Vertrouwen, moed. Voor heel groot lijden en wanhoop, wanneer je tot aan de grenzen van je uithoudingsvermogen bent gegaan. Het ervaren van "de donkere nacht van de ziel". Leidt tot nieuwe inzichten en nieuwe mogelijkheden.

Vervain (Verbena officinalis
IJzerhard. Tolerantie, gematigdheid. Voor degenen die enthousiast, bazig, twistziek, sturend, hartstochtelijk, fanatiek zijn. Ze veranderen hun vaststaande meningen zelden en staan erop dat anderen zich aan hen aanpassen.

Vine (Vitis vinifera)
Wijnstok. Onbaatzuchtige dienstbaarheid. Voor mensen die zeker zijn van zichzelf en die de neiging hebben om hun autoriteit te gebruiken om macht te verwerven over anderen en hen te domineren. Ze kunnen arrogant, ambitieus en tiranniek zijn.

Walnut (Juglans regia
Walnoot. Vrij zijn van beperkende invloeden. Voor degenen die bescherming nodig hebben tegen invloeden van buitenaf, wanneer het fundament van hun leven onvast is geworden tijdens een grote verandering in hun leven. Helpt om met het oude te breken.

Water Violet (Hottonia palustris)
Waterviolier. Delen. Voor degenen die graag alleen zijn. Ze zijn afstandelijk, soms trots, rustig en teruggetrokken. Ze vermijden discussies, zijn onafhankelijk, zelfbeschouwend, afkerig van sociale contacten.

White Chestnut (Aesculus hippocastanum)
Paardekastanje. Een kalme en heldere geest, kalmte. Voor een gedachtepatroon wat zich steeds herhaalt en de geest niet met rust laat. Een constante innerlijke dialoog, zorgen en geklets, mentale verstopping.

Wild Oat (Bromus ramosus
Ruwe dravik. Het doel in je leven weten. Voor verwarring en besluiteloosheid over de richting in je leven. Onzeker zijn over je carrière, onduidelijke of niet vervulde ambitie.

Wild Rose (Rosa canina)
Hondsroos. Voor berusting, apathie, overgave. Geen inspanning kunnen leveren, fatalisme, gebrek aan interesse, geen vitaliteit. Een gevoel van eentonigheid. Voortslepende ziektes.

Willow (Salix vitellina)
Wilg. Vergeving, aanvaarding. Voor degenen die lijden door elke kleine tegenslag en daarop reageren met bitterheid en wrok. Anderen de schuld geven en het gevoel hebben dat het leven niet eerlijk is.


     


First Aid Remedy - Eerste hulp combinatie – De combinatie bestaat uit de volgende bloesems: Clematis – Star of Bethlehem – Rock Rose – Impatiens – Cherry Plum en de Lotus (deze versterkt en integreert de werking van de andere remedies en geeft een stabiele spirituele verbinding). Het is een uitstekende eerste hulp combinatie, die je kunt gebruiken in iedere situatie. Te gebruiken bij grote spanning, tegenwerking, problemen, stress en moeilijkheden. Het helpt je om kalm en bij jezelf te blijven en laat je het hoofd koel houden wanneer je geconfronteerd wordt met moeilijkheden. Het kan ook preventief genomen worden, wanneer je al van te voren weet dat je iets moeilijks te wachten staat en je de angst hebt dat je de situatie niet onder controle hebt. (Van examens, verdriet, schrik, ongelukken tot iedere ongebruikelijke situatie.)

Je kunt 2 druppels direct uit het stockflesje nemen in de noodsituatie en dit eventueel iedere 15, 30 of 60 minuten herhalen tot je voelt dat je emotioneel kalmer wordt en de rust is hersteld. Je kunt ook 4 druppels in een glas water doen en hier iedere 10 minuten of meer een slokje van nemen. Deze remedie is niet bedoeld om te gebruiken voor een langere periode achter elkaar.

SIX FLEURS CRÈME – EERSTE HULP CRÈME.

De Six Fleurs crème heeft de basis van de eerste hulp remedie van de Bach bloesems, met daarin de Clematis, de Star of Bethlehem, de Rock Rose, de Impatiens, de Cherry Plum en er is tevens de Lotus bloesem remedie aan toegevoegd. De basis is zacht en verzorgend en bestaat uit Jojoba olie en Karité boter. Deze bloesem zalf helpt het organisme tijdens alle noodsituaties en bij stress. De Six Fleurs is een crème voor de dagelijkse verzorging van de huid, vooral te gebruiken bij beschadigingen van de huid. Te gebruiken als eerste hulp.

ECHINAFLOR - HERSTELLINGS CRÈME.

Deze crème bevat zowel bloesem remedies van de Engelwortel, het Valkruid (Arnica) en de Zonnehoed (Echinacea), als die van de Brunel (Self Heal) en de St. Janskruid. De basis bestaat uit krachtige natuurlijke substanties en bevat de verse planten delen van de Echinacea, Aloe vera gelei, de Mirre en de St. Jansolie. De bloesem crème ECHINAFLOR herstelt de opperhuid en herstelt het evenwicht van zijn natuurlijke functies. Een goede crème voor de huid, speciaal om te gebruiken bij de verschillende aanvallen van buitenaf. Ze houdt de huid soepel, maakt haar levendig en gaaf. Ze beschermt de gevoelige huid en herstelt de vermoeide en beschadigde huid. Goed om 's avonds te gebruiken.


     
Een video van de Dr. Bach Rescue Combination